Abu Garcia: Cardinal 800

Test af ABU Garcias “top of the line” blandt fastspolehjul: Cardinal 800-serien, som brillierer med det bedste af det hele!

Det er altid spændende, når en producent lancerer en ny topmodel – om det så er biler fra BMW eller fiskegrej fra ABU Garcia. Der ligger i begge tilfælde store forventninger til produkterne, som skal være noget nær “second to none”, hvis ikke de skal falde igennem hos den kritiske anmelder.

Cardinal 800 er den topserie, som lanceredes i Nap & Nyt kataloget 2007 – som toppen af poppen med alt, der bimler og bamler af ny teknologi. Hør blot:


 • Carbon Matrix bremsesystem
 • 8 HPCR kuglelejer og 1 rulleleje
 • Body Armor Paint overfladebehandling
 • Everslik-behandlet og kuglelejret spoleaksel
 • Hjulhus, rotor, spole og håndtag helt i aluminium

 • Kort sagt: Her mangler der ikke noget! Det første indtryk er da også, at gangen er silkeblød og lækker – med et minimum af slør mellem de bevægelige dele. Antikink lineførerrulle er en selvfølge – en bøjleudformning, som hindrer tynde liner i at hægte her – ligeledes.

  Størst interesse tiltrak bremsesystemet sig dog. Cardinal 800 er forsynet med ABU Garcias eget Carbon Matrix bremsesystem, som via mange kulfiberforstærkede skiver ifølge ABU selv er markedets bedste. Perfekt til de uelastiske fletlliner, som stiller langt større krav til bremsen end de elastiske nylonliner.

  ABU har selv sammenlignet Carbon Matrix bremsen med andre bremsesystemer på markedet. Og fundet, at den er de andre overlegen. Så videnskabelig har vi nu ikke været, men det er ganske tydeligt, at ABU her har fundet frem til et rigtig godt bremsesystem – et system, der håndterer selv fletliner på fornemste vis, på et fastspolehjul. Det er jo langt lettere at lave et godt bremsesystem på et multihjul, hvor man ikke har en 90 graders vinkel på linen at slås med.

  Vi testede hjulene med flere forskellige liner – både nylonliner og fletliner i forskellige tykkelser. Som der altid vil være, så var der også stor forskel på lineoplægget her. Specielt den mindste af hjulene var ikke så vild med fletliner, men ville helst have nylon på spolen. Vi fik derfor en ny model af samme størrelse, og her var der ingen problemer – hverken med nylon eller flet.

  Kort sagt: Cardinal 800 lever virkelig op til sin status som den nye topmodel fra ABU Garcia. Men allerede fra 2009 blev den overhalet inden om – af ABU selv med en helt ny topserie: Cardinal Sorön.

  Meget mere herom senere.

  © 2008 Steen Ulnits