Screen dumps

Et kig på skærmen

Moderne elektronik er en fantastisk ting – også at have med i båden. I løbet af det sidste årti er avanceret udstyr faldet i såvel pris som fysisk størrelse.

Dette i en sådan grad, at moderne småbådsfiskere nu kan have “state of the art” elektronik ombord. Dette i form af detaljerede ekkolodder, højtopløste søkortplottere, fintfølende radar og kombinationer af disse tre. Det hele så kompakt, at det kan indbygges selv i en mindre småbåd. Og meget af det til en pris, der ikke behøver koste ægteskabet!

Der kunne skrives meget om disse fantastiske apparater og deres ofte ufattellige egenskaber.  Men det er allerede gjort – i min bog “Småbådsfisker”, som du finder link til nederst på denne side. Der kan du se diverse screen dumps fra amerikanske Lowrance fortælle deres egen historie. Tilsæt lidt fantasi, og du vil nå langt!

Hvis du ikke allerede er en trænet bruger af avanceret elektronik, så vil dine første mange ture på vandet sikkert forløbe præcis som mine egne første for snart mange år siden:

Jeg var så grebet, at jeg sad med næsen klistret mod skærmen for at suge de mange oplysninger til mig. Det er jo en sand stormflod af data og informationer, man konstant præsenteres for.

Det tog mig lidt tid at komme fri af dette og tilbage til fisketuren og naturen, som det jo egentlig drejer sig om. I dag betragter jeg elektronikken noget mere afslappet og bruger den blot som et kærkomment supplement under fiskeriet.

For det er sådan, den skal bruges!

© 2012 Steen Ulnits