Fuji FinePix XP200 WiFi

Lystfiskeri og vand hænger helt naturligt sammen. Og lystfiskere foreviger gerne deres fangster på fotos. Desværre hænger kameraer og vand ikke nær så naturligt sammen.

Elektronik har det typisk svært med vand, og helt galt bliver det da, når det drejer sig om saltvand. Vand har således været døden for mange kameraer og mobiltelefoner – så mange, at der må gøres noget alvorligt ved det.

Som du kan se andetsteds på denne side, så har jeg allerede skrevet hele to artikler om emnet – om vandtætte kameraer for lystfiskere. Check artiklerne her og bliv klogere.

Mit første vandtætte kamera var et Fuji, som tjente mig trofast i flere år, og som tog fremragende billeder – med bekvem enhånds betjening. Dengang på film af den slags, der skulle fremkaldes, og som i dag hører fortiden til.

Det var Fuji, som først så lyset, og det er selvsamme Fuji, som nu – mere end 30 år senere – har gjort det igen. Senest med den nye Fuji FinePix XP200 WiFi, der byder på alskens finesser. Hør blot:

  • Støvtæt
  • Vandtæt ned til 15 meter
  • Dropsikkert op til 2 meter
  • Frostsikret ned til minus 10 grader
  • 16 million effektive pixels på en ægte CMOS sensor
  • 5x ægte optisk zoom – Fuld 1080i HD video
  • 7,5 cm LCD display

Se, det var jo ikke så ringe TechSpecs endda. Men det bliver vildere endnu. Fuji har nemlig tilføjet en såkaldt “Burst” funktion, hvor man kan optage billedsekvenser af op til 10 billeder i sekundet. Perfekt til dokumentation af mange action-scener, når det går lidt vel hurtigt og det kan være svært at følge med.

Og heldigvis skal man ikke langt ned i menuerne for at nå frem til denne fikse funktion. Fuji har nemlig lavet en dedikeret knap, så Burst-funktionen kun er et klik væk. Det sikrer, at man også får den brugt!

Den lille ny fra Fuji er samtidig forsynet med indbygget WiFi til overførsel af fotos til computer, så man slipper for skulle bruge USB kabel eller flytte hukommelseskort. Man downloader blot FUJIFILM Photo Receiver til sin smartphone og lader kamera og computer finde hinanden.

Det fungerer ikke helt så smertefrit, som det gør, når ens iPhone vel hjemme helt automatisk uploader fotos til iCloud og ens Mac computer. Men det fungerer, og har man gjort det nogle gange, fungerer det egentlig ganske godt.

Funktionelt er FinePix XP200 helt i top. Det synes jeg, og det viser stort set alle anmeldelser i ind- og udland. Kameraet ligger godt i hånden med sine riflede gummikanter. Og CMOS sensoren gør virkelig skydningen hurtigere end med konventionelle sensorer. De 16 millioner pixels er rigeligt til alt og lader intet tilbage at ønske mht. kvaliteten.

Det eneste, jeg kunne savne, er den specielle macrofunktion, som man finder på nogle Pentax kameraer – i form af en slags ringblitz rundt om objektivet. En funktion, der giver mulighed for helt fantastiske closeups af fisk og fluer.

Graden af vandtæthed er nu så høj, at man ikke længere bør betænke sig på at bruge kameraet under vand. Frække snapshots af fisk i vandet er nu blevet mulige for alle. Kameraet fås i fire forskellige farver – rød, gul, blå og sort. Selv har jeg valgt den gule, der virkelig kan ses både på land og i vand, men det er naturligvis en smagssag.

FinePix XP200 anbefales på det kraftigste til alle aktiviteter, der har med vand at gøre. Det får fire fisk ud af fem mulige. Den manglende femte fisk skyldes de hickups, der kan opstå under trådløs upload af fotos. Den del er desværre ikke helt perfekt endnu.

© 2014 Steen Ulnits


Læs meget mere her om:

smartphones, smartwatches og digitale kameraer