LG Watch Urbane: Smarte eftertanker

one_plus_3

Dette er en forsinket opfølger til artiklen om Sony’s smarte og prisbillige Smartwatch 3 med indbygget GPS.

Det hører i høj grad med til fortællingen om Smartwatch 3, at netop dette urs transflektive skærm er bedre egnet til udendørs brug end skærmen på noget andet smartwatch, jeg har prøvet.

Jeg sejler ofte kajak, hvor det i sagens natur er upraktisk / umuligt at løfte armen for at aktivere skærmen og se uret. Den transflektive skærm gør, at man uden videre kan aflæse uret – tid og vejr – uden at slippe pagajen. Uden først at skulle aktivere skærmen. Uden først at løfte armen.

Også når man kører bil, er dette en uhyre praktisk ting. Eller diskret vil checke klokken, når man er på café og måske keder sig lidt. Uden at skulle hæve armen påfaldende meget…

Sony har prioriteret den transflektive skærm til netop udendørs brug, hvor det alligevel er svært at se en LCD farveskærm. Så pyt med, om farverne måske ikke helt lever op til dem på en LCD eller OLED skærm. Blot man kan aflæse skærmen.

Jeg bruger mit Smartwatch 3 med app’en Ghost Racer, når der skal logges ruter, og det fungerer perfekt med den indbyggede GPS, der kun har ét problem – at den som alle andre GPS’er er en værre strømgris. Efter et par timer har den drænet urets ellers udmærkede batteri totalt…

Jeg har installeret Weather Time og abonnerer på deres vejrtjeneste (koster godt en 50’er om året), som løbende opdateres på det tilhørende watchface. Med vindretning, vindstyrke, vejr og temperatur. Det fungerer mageløst på den transflektive skærm sammen med min billige Sony Xperia M4 Aqua (nu opgraderet til M5), der er lige så vandtæt som uret. I mine øjne en helt suveræn kombination.

Endelig har jeg installeret watchface’t Speeds Pro og har herigennem både kompas og fartmåler på håndleddet. Naturligvis sammen med mine mails og notifikationer, der dog ikke er noget at skrive hjem om på Android Wear. Dem håndterer mit Apple Watch tusinde gange bedre.

Jeg bruger derfor altid Apple Watch i det daglige. Med en iPhone 7 Plus. Og Sony Smartwatch 3 med M5 ude i felten. Tilsammen har disse to smartwatches (i modsætning til de øvrige, jeg også har prøvet) beriget min dagligdag i et omfang, jeg ikke havde turdet tro.

Mange har stillet spørgsmålstegn ved, om smartwatches overhovedet er relevante. Min oplevelse og mit svar er, at det er de. I allerhøjeste grad.

Læs gerne artiklen “Et vandtæt makkerpar” om de to (fire) Sony produkter på http://ulnits.dk/fluefiskeri/et-vandtaet-makkerpar/

LG Watch Urbane

Nu er Sony’s Smartwatch altså bare ikke det smarteste at se på, hvor smart, funktionelt og velfungerende det end måtte være. Det skal jeg være den første til at indrømme.

Da LG efterfølgende introducerede deres LG Urbane i klassisk rustfrit stål-look, kunne jeg ikke modstå fristelsen. Vandtæt og med indbygget pulsmåler, men dog uden GPS. Fandt et godt tilbud og en rigtig god pris på uret i England og bestilte et eksemplar sammen med en 22 mm rustfri urlænke.

lg_urbane

Uret ser rigtig godt ud – nu med den originale læderrem udskiftet med stållænken. Og det fungerer helt efter hensigten. Processor og hukommelse er rigeligt til at få det hele til at fungere optimalt en hel, lang dag.

Med en rund urskive i stedet for Sony’s firkantede er der på LG’en rigtig mange interessante urskiver at vælge imellem – trods styresystemet Wear, der er det samme lidt kedelige på alle Android smartwatches. Lidt skuffende at få et spritnyt ur, som kun er anderledes – på ydersiden…

Og så viste det sig endnu engang at være skruen uden ende. Det nye ur matchede slet ikke den billige, sorte Sony M4 Aqua, hvad udseende angår. Og da jeg i et godt stykke tid havde kigget langt efter seneste anmelderroste Android-udspil fra den kinesiske smartphone producent One Plus – 3’eren – var der ingen vej udenom.

64 GB indbygget hukommelse og hele 6 GB RAM blev det udslaggivende – og så designet i én blok aluminium. Det er denne kombo, du ser på introbilledet øverst i denne artikel. “Always On” funktionen sikrer, at man altid kan læse de vigtigste data i batterisparende sorthvid. De batteridrænende OLED-farver dukker først op, når man hæver armen og vrider håndleddet.

En smart detalje, som man hurtigt bliver glad for ved dette ur, er app’en LG Call. Den installeres via Android Wear, hvorefter man så direkte på sit ur(bane) kan se telefonens opkaldshistorik, indgående og udgående opkald samt et antal favoritnumre, man kan kalde med et enkelt tryk.

Skal man kalde et helt nyt nummer, er der en bekvem urskive med alle tallene og de nødvendige tegn placeret yderst i en ring, hvor de er lette at ramme og trykke. En rigtig smart og gennemtænkt detalje, som LG skal have ros for. Det er dog stadig telefonen, man ringer over – ikke uret.

Ak ja. Det griber om sig, det skidt. Men kors, hvor jeg hygger mig med det. – Et overmodent legebarn i overstørrelse, er jeg – nok med rette – blevet kaldt af folk, jeg ellers normalt betragter som mine venner. – Homo ludens…

© 2016 Steen Ulnits