DR2: Bahamas bonefish

Jeg fangede min første bonefish tilbage i 1989, hvor jeg besøgte Los Roques ud for Venezuelas kyst. Stedet var netop blevet opdaget af velhavende amerikanere, som straks døbte det til verdens bonefish hotspot nummer 1. Hvilket nok var at tage munden lidt vel fuld.

Men der var og er stadig mange bonefish, og de gik i blodet med det samme. Jeg havde læst om “ghost of the flats”, som den kærligt kaldes, og den skuffede ikke. Svær at få øje på og ikke helt let at fange. Specielt ikke i den blæst, der i perioder gør fiskeriet på Los Roques besværligt – i hvert fald for uøvede. Og så var der naturligvis det, det hele handlede om: At hver eneste bonefish gik dybt i baglinen under det første udløb…

Siden har jeg fisket bonefish mange steder i verden, hvor fiskeriet i mine øjne var bedre end på Los Roques. Til dem hører Bahamas, som desværre også ligger i en helt anden prisklasse. Det var derfor en sand fornøjelse, da Danmarks Radio for nogle år siden inviterede mig og et kamerahold på fisketur til Bahamas – med alt betalt. Faktisk fik jeg en god løn oveni, og jeg har derfor lige siden betalt min TV licens med glæde!

Har du lyst til at prøve kræfter med en bonefish på fluen, men ikke lyst til at betale US-priserne på Bahamas, så lad høre fra dig. Jeg arrangerer ind imellem guidede ture til Mexico, hvor priserne er anderledes gunstige. Og vi fanger såmænd hovedparten af vore fisk på omvendt bundne perlemorsfarvede danske Juletræer!

Se slideshow fra Mexico her.

Steen Ulnits

tray