Mexico

slideshow

Mexico er mange ting. Mexico er aztekere og gamle majaruiner, som kan bestiges og besigtiges den dag i dag. Mexico er også tequila med eller uden mescalinorm og XX øl af højeste kvalitet.

Men Mexico er også er ringe udviklet samfund, som mange steder er ganske fattigt. Til gengæld råder man ofte over store ressurser i form af uspoleret natur, som trækker turister til langvejs fra. “Økoturisme” kaldes det og omfatter alt fra hyggeligt fuglekiggeri til seriøst fluefiskeri efter bonefish.


Mexico


Som dansk fluefisker sker det alt for sjældent, at man ser sin bagline. Mange ser den kun den ene gang, hvor de selv spoler den på hjulet – som fyld under den tykke flueline.

Sådan er det imidlertid ikke, hvis man kaster sine fluer efter Mexicos sølvskinnende bonefish. Selv en kilofisk går her med sikkerhed i baglinen, og man skal ikke forsøge at stoppe den. Gør man det, sætter den blot farten op!

Man lærer hurtigt at lade krogede bonefish løbe kræfterne af sig uden yderligere bremsning. Men fiskeriet går i blodet, og har man først én gang haft en hidsig bonefish på krogen, vil man have mere af samme slags!

Mexico er det ideelle sted at få afløb for sådanne tilbøjeligheder. Klimaet og sceneriet er fantastisk. Mad og mennesker ligeså.

Steen Ulnits


⌘ Klik her for at se Fotos fra Mexico


tray