Alaska

slideshow

Der findes næppe den dreng, der ikke har drømt sig til Alaskas enorme ødemarker, hvor grådige grizzlybjørne jager stillehavslaks i mængder og størrelser, man som dansk lystfisker næppe kan forstå. Måske har man læst Jack London og ønsket sig i hans sted – i hans utætte læderstøvler og med hans primitive fiskeudstyr. I en totalt uberørt ødemark af ufattelige dimensioner.

Uanset udgangspunkt så er Alaska en af de destinationer, som flest lystfiskere går og drømmer om og måske også sparer op til. Men det er en stor investering, som i reglen skal godkendes af familien. Der må leve uden én i de uger, man turer rundt i ødemarken og lever drømmen ud…


Alaska


Nogle bliver overraskede over besøget, andre bliver decideret skuffede. Man skal nemlig være klar over, at der er to slags Alaska: De elve og søer, der ligger tæt på storbyerne, og som derfor oplever en ganske voldsom trafik i de korte sommermåneder. Og så det “rigtige” Alaska, hvor man flyver langt ind i ødemarken og camper fast eller rafter ned ad en elv.

Dette bør man gøre sig klart, før man booker sin rejse. Så man ved, hvad man man får ved ankomsten og derfor ikke bliver skuffet.

– Skal det være en billig rejse til bynære floder med masser af trafik? – Skal det være den vildeste luksus med fast ophold i en komfortabel lodge med adgang til guider, både og vandfly? – Eller vil man tage den store tur og selv rafte ned ad en elv i en gummibåd, hvor man slår lejr på lovende steder og fisker herfra?

Jeg har prøvet det hele og ved, hvad det drejer sig om og kræver af fisketuristen. Under alle omstændigheder – uanset rejseform – er Alaska en destination, der for mange går i blodet!

Steen Ulnits


⌘ Klik her for at se Fotos fra Alaska


tray