Afrika

slideshow

I denne verden findes kun en håndfuld fisk, der helt igennem lever op til betegnelsen “sportsfisk” – englændernes “game fish”. Det er fisk, som hugger hårdt, løber langt og springer højt. Fisk, der for alvor kan sætte grej og fisker på en prøve. Fisk, der som oftest vinder fighten og løber med sejren.

Til dem hører så absolut Afrikas tigerfish. Der findes ganske vist ikke tigre i Afrika – de hører Asien til. Men der findes så sandelig tigerfish, og de rangerer helt på højde med løver og krokodiller, hvad grådighed og aggressivitet angår.


Afrika


Den sakstandede, guldskinnende og sortstribede tigerfish har tænder så skarpe, at de kan sætte mærker i en heltrukket stålwire – så skarpe, at de kan flosse en flettet stålwire. Tænder, som på sekunder kan rasere et normalt fangstnet.

Sådanne fisk er naturligvis en lang rejse værd, og den har jeg selv foretaget to gange. Første tur gik til Zimbabwe i 1990 – seneste til Namibia, hvor ovenstående fotos stammer fra. Her oplevede jeg et rent ud eventyrligt fluefiskeri efter tigerfish, hvoraf de fleste vejede fra 3 til 5 kg.

Min største vejede knap 7 kg og huggede fluen så hårdt og trak line af hjulet så hurtigt, at skruerne på hjulfoden helt enkelt gik løs! Men ikke nok med det. Fluelinen gav sågar forbrændinger på tommelfingeren, hvilket jeg måtte forevige på foto, for at nogen skulle tro på det…

Det har jeg aldrig oplevet før, og det er derfor helt uden for diskussion, at Afrikas tigerfish er den ultimative sportsfisk!

Steen Ulnits


⌘ Klik her for at se Fotos fra Afrika

Klik her for at høre/downloade podcast fra Afrika


tray