Pitt did it – again!

Hollywood har netop uddelt årets Oscars for bedste film, skuespillere og instruktører. Brad Pitt, som vi lystfiskere ikke mindst kender fra filmen “A River Runs Through It”, fik sin første Oscar. Velfortjent, vil mange af hans mangeårige fans mene.

Pitt kvitterede for æren og benyttede lejligheden til at stikke verbalt til det amerikanske senat, der for nylig frikendte præsident Donald Trump i en rigsretssag – blot den tredje nogensinde i USA’s historie.

Senatet havde absolut republikansk flertal og kunne derfor beslutte, at de ikke ville høre vidner, som kunne belaste deres præsident. Og det i en nation, der ellers betragter sig selv som en retsstat. – Fake, fake trial kunne man kalde det med Trumps egne ord.

Brad Pitt fik sin første Oscar for “Bedste mandlige birolle” i Quentin Tarantino’s stjernespækkede og yderst seværdige film “Once Upon a Time in Hollywood”. Pitts kommentarer til USA og hele verden, der kiggede med:

Det må man håbe. Det kunne måske genskabe tilliden til et amerikansk retssystem, der i sin magtfuldkommenhed lader hånt om lov og retfærdighed. Som bevidst nægtede at afhøre Trumps tidligere rådgiver Michael Bolton, da dennes vidneudsagn efter alt at dømme kunne have belastet præsidenten.

Som også sørgede for, at samme Bolton’s seneste bog om hans tid med Trump ikke måtte udgives, da den kunne udgøre “en sikkerhedsmæssig risiko”. – For hvem? – For nationen? Nej da. For Donald Trump og hans fremtid som republikansk præsident.

Eftertiden vil dømme Senatet og det amerikanske retsvæsen hårdt for at lade hånt om sandheden i denne den blot tredje rigsretssag i USA’s historie – udelukkende for at holde på deres præsident op til det snart kommende valg. Retsbevidstheden blev sat over styr, da Senatet med et absolut republikansk flertal valgte ikke at ville afhøre vidner.

Prisen for “Modigste politiske hovedrolle”

Kun én republikaner var mand nok til at stå frem og udtale, at det ikke var nogen fair retssag – og at Trump ifølge hans mening skulle have været dømt for begge de to anklagepunkter:

At han havde holdt millioner af dollars tilbage i militær støtte til Ukraine, indtil politikerne her gik med til at undersøge Trumps nærmeste rival Joe Biden og hans søn for korruption i landet. Og efterfølgende havde lagt alle mulige hindringer i vejen for sagens opklaring.

Den mand var Mitt Romney, som vi alle må have den dybeste respekt for. Han burde have været præsident i stedet for Donald Trump. Men det var han desværre for retskaffen til. I stedet indstilles han hermed til min Oscar for “Modigste politiske hovedrolle”. Desværre helt uden modkandidat.

En anden og mindre kendt skuespiller, Joaquin Phoenix, fik prisen for “Bedste mandlige hovedrolle” i filmen “Joker”. Han benyttede også sin takketale til at sende et par dybe stød til Trump-administrationen og dens manglende respekt for natur og miljø:

Og det kan man jo kun give Joaquin Phoenix ret i. Præsident Donald Trumps regering forventes i den nærmeste fremtid at rulle en føderal Obama-lov tilbage, der havde til formål at beskytte grundvandet og vandløb over hele USA. Det skal imødekomme krav fra landbrug, olieselskaber og mineindustrier om ret til mere forurening.

Lovændringen kan give Det Republikanske Parti et tiltrængt skub i det amerikanske landbrugsbælte, hvor Trump traditionelt har mange vælgere. Det er vælgergrupper, som kan være vigtige for at få Trump genvalgt som præsident senere i år.

Præsident Donald Trump er en katastrofe for natur og miljø i Guds Eget Land. Sikkert fordi han selv tror og mener, han er Gud. Og dermed højt hævet over Guds Skaberværk, som naturen jo ellers af mange regnes for.

Med mindre man da er en begavet evolutionist, som tror mere på det, videnskaben finder ud af gennem årelang forskning.

Det er Trump desværre heller ikke.

© 2020 Steen Ulnits