Merrell on my mind…

I mere end tre årtier har det amerikanske firma Merrell produceret fodtøj til først Nordamerika og nu hele verden. Jeg havde et par, som jeg var ganske glad for – i et par år.

Så pludselig en solbeskinnet forårsdag i Nationalpark Mols Bjerge gik det imidlertid helt galt:


Først gik den ene sål af. Helt af.


Fem minutter senere gik den anden sål af. Helt af.

Heldigvis var jeg ikke længere fra bilen, end at jeg kunne humpe derhen. En meget mærkelig fornemmelse at gå i støvler uden sål. Næsten som at gå barfodet gennem terrænet. Og noget, kun de færreste forhåbentlig kommer til at opleve. Er man langt fra alfarvej, kan en sådan situation blive decideret farlig

Da jeg var kommet vel hjem igen, inspicerede jeg sålerne indgående. Det var mystisk. Det virkede nærmest, som om de var tidsindstillet til at gå af samtidig. De havde stået sammen med andre støvler i sommerhuset, og disse fejlede ingenting. Nogle af dem var endda endnu ældre.

Jeg kontaktede dernæst Merrell i USA og fik et servicenummer. En “ticket”, som det jo hedder i dag. Efterfølgende bad de om fotos og en nærmere beskrivelse af de dramatiske omstændigheder!

De fik begge dele, men jeg hørte ikke mere. Jeg rykkede derfor og gjorde opmærksom på, at jeg nu havde lagt billederne op på min hjemmeside – ulnits.dk – og at de jo kunne se dem dér, hvis de ville.


Historien endte godt. Mine amerikanske Merrell støvler var købt i en outdoor butik i det nordlige England. Jeg reklamerede til producenten i USA, som sendte klagen videre til deres repræsentant i Danmark. Her gjorde man opmærksom på, at reklamationsfristen på to år for længst var udløbet.

Men de kunne godt se, at det var en dum situation at stå og gå i.

Merrell tilbød derfor et par spritnye læderstøvler aldeles vederlagsfrit. Som kompensation. Dem har jeg netop modtaget fra den danske importør af Merrell, Bonavita Footwear Company i København.

Den nye str. 43 var desværre mindre end den gamle str. 43, så støvlen klemte lidt. En ny henvendelse til Bonavita resulterede fluks i en returlabel – og et par helt nye str. 44 Merrell støvler som vist herover.

Thumbs up til såvel Merrell i USA som Bonavita i Danmark for en fremragende service, de slet ikke var forpligtet til at yde.

© 2019 Steen Ulnits