EON – et helt nyt Ambassadeur fra Abu Garcia

Ambassadeur Eon er en helt ny hjulserie, som med sit revolutionerende planetgear og hele 5 kraftoverførselspunkter redefinerer begrebet multiplikatorhjul.

Hvor andre multiplikatorhjul gør brug af et dobbelt gearsystem til overførsel af kraft fra håndtag til spole, dér udnytter EON hele fem, hvilket mere end fordobler kraften under indspinning. Kombineret med syv rustfri kuglelejer giver planetgearet en uforligneligt blød gang, som skal mærkes for at forstås.

EON er det første multihjul nogensinde, hvor håndtag, bremse og spole ligger på en ret linje. Det gør ophænget mere stabilt, hvilket resulterer i en utroligt frit løbende spole og endnu længere og mere præcise kast. Det muliggør også et totalt redesign af nøglekomponenterne.

Mellem alle egenskaberne er en helt ny bremse. Den er placeret, så den kan nås uden problemer, og den er inddelt i trin. Samtidig byder den på bremseskiver, som er 75% større end på den traditionelle stjernebremse – med blødere opstart og jævnere bremsekraft til følge. Maksimal bremsekraft – dobbelt så meget som på almindelige multihjul – giver fuld kontrol over store fisk under vanskelige forhold.

Placeret på linje med håndtagsakslen sidder en mekanisk bremse, der styrer friktionen på spolen i forhold til vægten på agnet. Bedre kontrol – færre overløb.

På den modsatte side af den mekaniske bremse er der placeret en let tilgængelig, 5-trins centrifugalbremse, som yderligere forbedrer kontrollen af spolen under kastet. Dette gælder ikke mindst kast med tunge vægte under blæsende forhold.

I modsætning til de fleste hjul, som bruger adskillige skruer, er EON forsynet med en unik CamLock hjulgavl, som popper op, når der skal skiftes spole. En stor fordel, når der veksles mellem nylonliner og superliner.

EON’s lave profil og ergonomiske greb med soft touch finish føles perfekt i hånden under alle forhold. Duralite 6™ konstruktionen gør EON både lettere, stærkere og mere korossionssikkert end noget andet hjul på markedet.

Eon – for den prisbevidste

Ambassadeur Eon er en helt ny generation af multiplikatorhjuljul. De tekniske løsninger i Eon medfører en række fordele, som virkelig er til gavn ude ved fiskevandet.

Planetgearet er den vigtigste nøgle til Eons unikke egenskaber. Det er det, som gør, at Abu Garcias teknikere har kunnet centrere håndtaget på gavlen. Det er også det, der har gjort det muligt at forbedre slirebremsen. Bremsens placering gør den utroligt let at justere. Bremseskiverne er også større, hvilket medfører en både stærkere og blødere bremse.

Da håndtaget sidder midt på gavlen, er justeringsskruen til den mekaniske bremse placeret midt på håndtaget. Kastebremsen er lettere at justere samt mere nøjagtig, hvilket giver bedre kastelængder.

Bag hjulgavlen, som let løsnes med CamLock™, sidder bremsevægtene til centrifugalbremsen. Ved at dreje på låseringen kan du selv vælge, hvor mange vægte der skal aktiveres, når du kaster. Eon’s CamLock betyder også hurtigere spoleskift.

Ambassadeur Eon har et stativ, som er fremstillet af Duralite 6™, et råstærkt letvægtsmateriale, der giver et let, stærkt og rustfrit hjul. Ambassadeur Eon har tilmed en pris, der er lige så folkelig som hjulet selv.

Når man første gang prøver Eon, eller måske blot holder det i hånden, da forstår man, hvor anderledes et multihjul kan konstrueres!

Eon Pro – til søfiskeren

Med det nye Ambassadeur Eon Pro har Abu Garcia taget endnu et skridt i udviklingen af den nye Ambassadeur generation. Et nært samarbejde med SKF, en af verdens førende producenter af rullelejer, har blandt andet resulteret i den nye og patenterede InfiniSpool teknologi

Med denne teknologi får du en spole, som har markedets uden sammenligning bedste friløb. Frikobl spolen, sæt fart på den og læn dig tilbage, mens du lader dig imponere!

Men det er ikke kun lejerne, som giver dette fantastiske friløb. Det er også den V-formede spole. Rent praktisk kan man kaste længere end nogensinde, hvilket især gælder med de mindste og letteste agn.

Bremsevægtene til centrifugalbremsen sidder lettilgængeligt bag sidegavlen. Triple Cross lineoplæg sikrer, at linen ikke skærer sig ind i den underliggende line.

Eon Pro har naturligvis det stærke planetgear og den ekstra store slirebremse, du kender fra Eon. Den stærke bremse kombineret med en generøs linekapacitet gør hjulet egnet til store fisk som laks og gedde.

Ud over lejer til et øjeblikkeligt bagstop har Eon Pro hele ti velplacerede kuglelejer, der tilsammen giver den blødeste gang, du kan forstille dig.

Eon Pro er bygget efter japanske fiskeres ønsker og er derfor et uhyre let hjul. Magnesiumgavlene reducerer vægten, men gør dog også, at hjulet ikke bør bruges i saltvand.

Eon Sport – til kystfiskeren

Med en linekapacitet på godt 200 m 0.20 mm line er det nye Eon Sport perfekt til dansk kystfiskeri efter havørred. Med en af de nye superliner på spolen kan selv ikke den største havørred tømme det lille og lette hjul for line.

I modsætning til Eon Pro, hvis sidegavle af magnesium ikke tåler saltvand, har Eon Sport gavle af kulfiberforstærket plast, der tåler selv det salteste saltvand. Og så kan man vælge mellem to modeller til henholdsvis højre- og venstrehånds indspinning.

Eon Sport kunne meget vel være den seriøse kystfiskers nye favorithjul.

© 2002 Steen Ulnits