90 Hz McLaren OnePlus 7T Pro

Apple’s iPad Pro og flere gaming mobiler fra Asus og Razer har længe haft det: Et display, der opdaterer med 120 Hz i stedet for de traditionelle 60 Hz.

Udviklingen går mod stedse hurtigere mobiler med hurtigere opdatering af skærmen. Det giver helt enkelt en mere flydende oplevelse af, hvad der sker på mobilen. Noget, som ikke mindst spilleglade mobilbrugere sætter pris på. Så ser grafikken bare bedre ud, og det bliver sjovere at spille.

Der er næppe nogen tvivl om, at vi går mod mobiler og tablets, hvis skærme opdaterer med 120 Hz – altså 120 gange i sekundet. Forskellen på 60 og 120 Hz er både synlig og mærkbar – ikke mindst når man scroller.

Men vi er der ikke helt endnu, da så hurtig en opdatering også kræver mere strøm og dermed større batterier. Og netop batteriet har jo hidtil været en stærkt begrænsende faktor for kompakte mobiltelefoner, der hidtil og med 60 Hz ofte kun lige har kunnet slæbe sig igennem en hel arbejdsdag, inden de løb tør for strøm.

Flere producenter vil gerne, men tør ikke tage det store spring til 120 Hz på én gang. I stedet vælger de at kravle over, hvor gærdet er lavest – med skærme, der opdaterer med 90 Hz. Altså lige midt imellem de traditionelle 60 Hz skærme og de lynhurtige 120 Hz displays. Da behøver man ikke helt så store batterier – endnu.

OnePlus 7T Pro McLaren Edition

Kinesiske OnePlus har gjort det rigtig godt. De startede med at lancere high-end smartphones til mellemklassepriser, og det koncept vandt de mange kunder på. I takt med succes’en blev mobilerne dog stedse dyrere, og i dag befinder de sig efterhånden oppe i de lidt højere luftlagt. Der er dog stadig langt op til Apple, men Samsung er et godt sammenligningsgrundlag.

Jeg har haft lejlighed til at teste den seneste topmodel fra OnePlus – med det imponerende fulde navn “OnePlus 7T Pro McLaren Edition”. For nemheds skyld nøjes vi med at kalde den for “McLaren” her i artiklen. Det er en model, som OnePlus har designet i samarbejde med den engelske racerbils- og sportsvognsproducent McLaren, med hvem man også tidligere har udviklet en speciel McLaren mobil.

Også denne gang er det the “Need for Speed”, der har været temaet. Men det seneste resultat er klart bedre end det første forsøg, der mest var en kosmetisk tilpasning af en allerede eksisterende model. Den nye OnePlus 7T Pro McLaren er ingen ulv i fåreklæder, men en på alle måder åbenlyst lynhurtig mobil værdig til McLaren navnet.

Der er dog stadig tale om en model bygget over 7T Pro temaet – iklædt racerdragt og McLarens ikoniske orangerøde papaya farve. Til gengæld er der tale om et gennemført tema, hvor næsten alt kan iklædes papayarødt – menuer, ikoner og sågar også notifikationer.

De sidste ankommer nemlig med et papayarødt blink på siderne af skærmen. Smart og gennemført som selve mobilens design, der på én gang er elegant, diskret – og ganske prangende. Sort – med papaya sprinklet ud over hele indholdet. Sort – med det samme kulfiberlook, som også præger bilerne.

Vi lader billederne tale for sig selv. Det ser godt ud, og det bliver man ikke træt af at kigge på i hele mobilens sikkert lange levetid. Det medfølgende cover er ligeledes en klar opgradering i forhold til den tidligere McLaren mobil, der blev leveret med et kønsløst cover i kulfiber – helt uden særlige kendetegn. Dengang var det ikke noget ved at flashe sin nye OnePlus McLaren mobil – for ingen kunne jo se eller genkende den i det hylster…

Cover me up…

Det kan man for alvor denne gang, hvor OnePlus har taget sig sammen og skabt et cover uden lige. Et cover, der oser af McLaren og som endda er holdt i samme kulfiber og Alcantara som bilerne. Nu er der for alvor noget ved at tage mobilen frem og diskret lægge den på bordet foran sig i stillekupeen på første klasse. Eneste ulempe er, at det nye McLaren Edition cover er en sand støvmagnet…

Der er således absolut intet at udsætte på mobilens ydre – hvis man altså er til slank form og sort farve med papaya og plys. Det er der bestemt heller ikke, hvad mobilens indre angår. Her har OnePlus samlet det bedste af det bedste – det hurtigste af det hurtigste og bundet det hele sammen med sit yderst velfungerende Oxygen OS, som er det næstbedste efter Googles helt rene Android OS.

Den flotte 6,7 tommers AMOLED skærm med buede kanter opdateres nu med 90 Hz i stedet for de traditionelle 60 Hz, og forskellen er til at se og føle på. Det hele glider bare som i smør, hvilket hele 12 GB RAM naturligvis også er medvirkende til. McLaren Edition kommer som standard med 12 GB RAM og 256 GB hukommelse – nok til de allerfleste.

Processoren er Qualcom’s Snapdragon 855 Plus, der klarer alt, man kan finde på at byde den – også de mest krævende spil. Der mangler hverken saft, kraft eller fart i den nye McLaren, der bare sprinter afsted, når flaget går.

Fire fine kameraer

OnePlus har aldrig haft det bedste rygte, hvad de indbyggede kameraer angår. Det har man nu for alvor gjort noget ved. Den nye McLaren Edition har nemlig de samme kameraer, som grundmodellen 7T Pro har – blot er der nu en speciel Macro Mode samt OnePlus’ egen udgave af Night Sight. Læg hertil det indbyggede popup kamera til selfies, og fotopakken lader ikke længere meget tilbage at ønske.

Vidvinklen spænder over 117 grader, så man får det meste med, og den indbyggede tele er nu på 3X. Onde tunger har dog regnet lidt på tallene og kan fortælle, at telen ikke er helt 3X – at det sidste stykke klares af den indbyggede software. Men så længe man ikke kan se forskel, er det nok ikke så vigtigt.

Hovedsensoren er Sony’s Exmoor på 48 MP, hvilket efterhånden er standard i mange mobiler i den bedre mellemprisklasse. Pixel Binning sørger for, at de 48 MP koges ned til 12 MP af høj kvalitet og stor lysfølsomhed.

Selfie-kameraet er af den sjove pop-up slags, der fungerer forbløffende godt og hurtigt. De 16 MP bruges også til Face Unlock, hvilket går lynende hurtigt. Faktisk så hurtigt, at man godt kan komme lidt i tvivl om, hvorvidt pop-up kameraet nu nåede at se og registrere brugeren, før den lukkede op for mobilen…

Det diskuteres ofte, om McLaren-udgaven er den ekstra merpris værd – når man nu for en lille tusse mindre kan få standardudgaven med stort set de samme specifikationer. Tilmed i andre farver, som man måske bedre kan lide – hvis man nu ikke er til Papaya.

30 W Warp Speed

Selv er jeg ikke et sekund i tvivl: Jeg ville til enhver tid vælge McLaren udgaven, der bare er superlækker – hvis man altså kan leve uden trådløs opladning. Det kan jeg selv kun vanskeligt. Jeg har nemlig trådløse opladere i næsten alle de rum, jeg regelmæssigt befinder mig i – det være sig hjemme eller i sommerhuset. Så heller ikke denne OnePlus passer ind i mit mobile liv.

Men det er og bliver jo en smagssag, om man er til trådløs opladning eller ej. Den medfølgende faste opladning af det 4.000 mAh store batteri er under alle omstændigheder lynende hurtig. 30W Warp Speed sørger for hele 50 % opladning på blot 20 minutter. Men vær klar over, at dette kun fungerer med den originale oplader, som følger med McLaren Edition. Ikke med den, der følger standardmodellen. Lidt hurtigere skal det jo også gerne gå i en McLaren!

OnePlus 7T Pro McLaren leveres med Android 10 installeret. Det er en fornem mobil, der kun kan anbefales. Varmt endda. Hvis man altså kan leve uden trådløs opladning. Og med den manglende IP68 certificering. Så nedsænk for en sikkerheds skyld ikke din nye McLaren i vand…


Google Pixel 4 – nu også med 90 Hz

Jeg havde fornøjelsen at teste OnePlus’ rappe McLaren samtidig med den spritnye Pixel 4 fra Google selv.

Google er jo som udgangspunkt et software-firma, der primært tjener sine milliarder på sin næsten totalt dominerende søgemaskine og dertil relaterede Google Ads. Som den sender ud til sine millioner af kunder via det gratis Android styresystem.

Google skeler dog noget til Apple, som også er et software firma, mens som samtidig har stor succes med sin hardware – ikke mindst de mange millioner iPhones. Gennem de seneste år har Google derfor selv  lanceret et lille antal “Pixel” mobiler, som byder på den seneste og reneste Google oplevelse – helt uden den irriterende “bloatware”, der fylder op hos de fleste andre producenter af Android-mobiler.

Den seneste Pixel model er en sådan “ren” Google sag. Den byder på flere banebrydende teknologier, som desværre ikke er helt gennemarbejdede. Dertil samme 90 Hz opdatering af skærmen, som også McLaren benytter sig af. Når ellers Google mener, det er en god idé.

Læs meget mere herom i testen af Google Pixel 4 og 4XL.

© 2020 Tekst: Steen Ulnits