B&P Travel – nye fiskerejser

IMG_2374

Fiskerejser til hele verden

Lystfiskere er nysgerrige mennesker, som altid lige skal se, hvad der gemmer sig bag det næste sving i åen eller den næste pynt ved kysten. For det kunne jo være, at fiskeriet var bedre dér – efter devisen, at græsset jo altid er grønnere på den anden side!

Lystfiskere har også altid været rejselystne – af de selvsamme årsager. For selv om man måske bor lige ved drømmevandet, så er verden jo fyldt med andre drømmevande. Fiskevande, som måske byder på flere eller større fisk end dem, man har derhjemme. Eller eksotiske fiskearter, som man nødvendigvis må rejse langt for at sætte en krog i.

Det kunne også være fisk, der lever i specielt smukke eller anderledes omgivelser, og som alene derfor er en rejse værd. Eller fiskeri, der måske topper, når isen lægger låg på hjemmevandet. Der er ikke noget som et smut til Karibien, når vinterkulden bider!

Årsagerne er således mange, når lystfiskere drager verden rundt i deres søgen efter nye fiskearter til listen eller nye personlige rekorder. Til at glæde sig over, lade sig fotografere med, berette om eller ligefrem prale med…

Islandske rødder

B&P Travel er et dansk baseret rejsebureau med islandske rødder. Vi har tidligere startet Hekla Rejser, som vi for mere end en halv snes år siden solgte til et investeringsselskab. Dengang havde omsætningen rundet de 100 millioner. Nu har vi købt Hekla Rejser tilbage og glæder os til at komme ud til et nyt og større publikum.

IMG_2525

Islandørred & laks

IMG_2526

Vore hovedrejsemål er stadig Island og Færøerne, som vi har et intimt kendskab til efter mange års aktiviteter. Vi har selv været der flere gange, end vi har tal på, og har derfor kontakter dybt ind i lokalsamfundene.

Vi udvider nu aktiviteterne med fiskerejser. Vi starter naturligvis med Island og Færøerne, som begge er spændende destinationer for lystfiskere, der gerne vil prøve kræfter med noget nyt og anderledes. Som gerne vil fiske i en forunderlig og anderledes natur, der byder på betagende landskaber og et ind imellem voldsomt vejrlig. Vildere, end vi normalt er vant til herhjemme.

Vi vil løbende udvide med rejser til interessante destinationer over hele verden. Vi ved, at der altid er højsæson for et eller andet spændende fiskeri et eller andet spændende sted i verden. Hver eneste dag året rundt.

Vor ambition er at tilbyde vore kunder en bred vifte af fiskemuligheder, så de når som helst kan stikke af fra Danmark – med et gennemtestet kvalitetsfiskeri ventende for enden af landingsbanen!

Ny fiskemand på B&P Travel

Til at navigere mellem de mange fiskemuligheder har B&P Travel allieret sig med fiskeribiolog, forfatter og fotograf Steen Ulnits, hvis bogtitler er solgt i mere end 100.000 eksemplarer.

Steen har besøgt flere end 65 lande siden sin første udlandsrejse med fiskestangen tilbage i 1974, og han har fanget et utal af eksotiske fiskearter – ofte i omgivelser, der er langt ud over det sædvanlige og ganske ofte på forkant med udviklingen.

Amazonaspeacock bass

IMG_1018

Således var han den første dansker til at besøge og befiske den lille øgruppe Los Roques ud for Venezuela. Det var i 1989, hvor øgruppens fiskeri efter bonefisk netop var blevet opdaget og først året efter blev åbnet for offentligheden. Samme år var han i Amazonas for at fange peacock bass med flere eksotiske fiskearter, som dengang knapt var kommet på listen over attraktive sportsfisk.

Steen var også den første dansker til at lande en tarpon på over 100 lbs. på flue, hvilket skete i Costa Rica tilbage i 1991. Han var med helt fremme på sidste beat, da man i 1995 begyndte at fange sejlfisk på flue ud for Panama. Resultat: Et halvt dusin haledansende sejlfisk i 100 lbs. klassen – alle længere end hans fluestang!

Steen havde fornøjelsen at teste det islandske laksefiskeri, mens det endnu var til at betale. Således var han blandt de allerførste til at fiske efter og fange de helt nye laks i Rangar, der det år indtog pladsen som Islands mest produktive lakseelv. Siden da er prisen for en uges fiskeri mere end 10-doblet…

Glasnost og flybilletter

Steen var også tidligt ude på den russiske Kolahalvø, da Sovjetunionen brød sammen og glasnost og perestrojka var på alles læber. Det var i 1990, hvor fiskeriet endnu ikke var åbnet for offentligheden. Således måtte der bestikkelse og russiske militærkøretøjer til for overhovedet at nå frem til fiskevandet. Her blev fiskekortet siden checket af opsynsmænd med en Kalashnikov hængende over skulderen…

IMG_0760Costa Ricatarpon

På samme måde måtte der bestikkelse til for overhovedet at komme hjem igen, da Steen besøgte Sibirien året efter – i jagten på den store taimen laks, der lever højt oppe i de Verkhojanske Bjerge. Landingsbanen var blevet væk efter et stenskred, og hjemturen måtte derfor ske med en russisk olietanker på vej op ad Lena floden…

Det er naturligvis fascinerende at have oplevet denne slags ting, men det er næppe det, de fleste stikker næsen op efter, når de vælger at drage på langfart med fiskestangen. Da skal tingene være i orden.

Heldigvis har verden forandret sig meget siden da. Fiskerejserne er blevet organiseret i en sådan grad, at man i dag ved præcis, hvad man får, når man booker sin tur.

Fiskene selv er naturligvis stadig en lidt flygtig ressurse, som kommer og går med tidevand og vejrlig. Og det vil de altid være. Men oddsene for at fange dem er kendt og afspejler sig tydeligt i prisen. I vore dage skal man således ikke regne med at kunne opleve drømmefiskeri til lavpris. Det findes helt enkelt ikke mere.

Til gengæld er selv det mest eksotiske fiskevand i verden ikke længere end en dags flyrejse væk. Og med internettet er det lettere end nogensinde at finde frem til den rette destination.

– Hvorfor bruge et rejsebureau?

Man kunne synes, at der så ikke længere er brug for et rejsebureau til at formidle rejsen – når man nu selv kan finde frem til destinationen og booke sine flybilletter på internettet?

Mexicobonefish

Du skal i den forbindelse vide følgende:

1) At du ikke har nogen rejsegarantifond til at dække dine udgifter, hvis noget går galt, når du arrangerer selv. Så er pengene bare spildt.

2) At det ifølge dansk lovgivning ikke er tilladt at udbyde pakkerejser, hvis man ikke selv er medlem af Rejsegarantifonden.

3) At det for en almindelig person kan være endog meget vanskeligt at sammensætte komplicerede rejser, hvor de forskellige fly, tog, færger eller andet skal passe nøje sammen. Og endelig:

4) at du ikke betaler mere for arrangementet, når du booker gennem os, end hvis du selv bookede direkte. Du betaler nøjagtig det samme – vi får blot vores provision fra den pågældende arrangør, der så får sin listepris fra os som altid.

Tilbage står så endda, at der stadig er rigtig meget, man som fisketurist har brug for at vide – information, som man ikke umiddelbart selv kan stykke sammen. Som eksempelvis:

– Hvornår er fiskeriet egentlig bedst i Alaska? – Hvilken lakseart er du mest interesseret i? – Hvor langt oppe i vandsystemet ligger lodgen? – Hvilken månefase og hvilket tidevand er bedst på en bestemt lokalitet? – Hvor kraftigt grej skal man medbringe til et givet fiskeri på en given destination? – Hvilke liner og fluer fungerer bedst etc.?

IMG_0781Afrikatigerfish

IMG_0782

Spørg – og få svar

Det er svar på spørgsmål som disse, der er altafgørende for, om drømmerejsen skal blive den ønskede succes og ikke det frygtede mareridt. Og det er her, rejsebureauet kommer ind i billedet. Vi har svar på alle dine spørgsmål, for vi har selv været på alle destinationerne og prøvet både fiskeriet og faciliteterne på egen krop.

Vi kan derfor ærligt fortælle dig, om en given destination måske stiller for store krav til din fysik, eller om du eventuelt risikerer, at den på anden vis ikke lever op til dine forventninger – at du derfor bliver skuffet over fiskeriet eller faciliteterne. Vi tror på, at ærlighed betaler sig – at skuffede kunder er den dårligst tænkelige investering i fremtiden.

Derfor: Tag telefonen og ring til B&P Travel, hvis du er i tvivl om noget, når du planlægger din næste drømmerejse med fiskestangen. Vi ved i al beskedenhed, hvad vi snakker om!

Og så er vi naturligvis medlem af Rejsegarantifonden – som nr. 2195. Din sikkerhed, hvis noget går galt på rejsen. Den sikkerhed har du ikke, hvis du rejser og booker selv. Da er det fuld tilfredshed, eller pengene er spildt.

Du vil finde et væld af rejser til spændende destinationer på vort helt nye website, der ligger på adressen www.bptravel.dk eller www.heklatravel.dk. Vi er størst og stærkest på Island og Færøerne, som vi har arrangeret rejser til i snart 20 år. I den tid har vi sendt i tusindvis af mennesker på deres livs bedste turistrejse til øerne i Nordatlanten.

Grønland – ishavsrøding

IMG_1146

Tag familien med

Nu har vi udvidet med en speciel afdeling for fiskerejser, som linket viser direkte ind til. Først er der en generel introduktion til fiskemulighederne i det pågældende land, stat eller provins. Dernæst kan du klikke dig videre til de konkrete destinationer og ture. Der er således rigtig meget læsestof og rigtig mange bileder.

Som rutineret rejsebureau ved vi, at mange fiskedestinationer har meget andet og mere at byde på end blot fiskeriet. Således findes der ofte lokale attraktioner, du med fordel kan eller ligefrem bør besøge, hvis du alligevel er på stedet. Vi ved, hvad der er værd at se og kan komme med gode bud på, hvad du kan gøre i tillæg til fiskeriet.

Det kunne meget vel være noget, som også kone, kæreste og børn kunne have glæde af – hvis du nu har valgt at medbringe dem. På samme måde kan vi arrangere en dags fiskeri eller to, hvis du er på familieferie og har fået fri til lidt fiskeri!

Hvis du da ikke i stedet vælger en rendyrket kør-selv ferie med fiskeri for hele familien. Det har mange gjort, og de vender typisk tilbage efter mere af samme slags.

Så vel mødt i skyerne og ved vandet!

Julius Palsson – ejer og grundlægger

© Fotos: Steen Ulnits & Arctic Silver Innovation (Island)

IMG_1314