Fenwick Techna AV Saltwater

TechnaAV_gedde

Hård blæst, bagende sol og tropisk varme venter saltvandsfluefiskeren på jagt efter nogle af verdens stærkeste og hurtigste fisk. Godt grej skal der til.

Til dem hører tarpon og bonefish med flere andre finnede eksprestog, som for alvor kan teste dit fluegrej og sætte dig selv på en hård prøve. I troperne sker alting hurtigt – med lynets hast – og du skal selvsagt kunne følge med.

Det skal grejet naturligvis også, og derfor har Fenwick udviklet Techna AV Saltwater specielt til disse krævende forhold.

Flere og flere skandinaviske fluefiskere føler sig draget af de tropiske eksprestog, der for alvor kan få baglinen frem af hjulet. De bliver hernede udsat for fisk så hurtige, at fluen må serveres med lynets hast – hvis fluen skal nå ud, inden fisken er væk igen.

De bliver også udsat for en vind, der næsten altid blæser – en vind, som kræver hurtige stænger, hvis linen skal kunne skære igennem og nå frem i tide.

TechnaAV_gedde_5

Rigged for runs…

Alle Techna AV Saltwater fluestænger leveres i en smuk transparent blå finish, der matcher havet på bedste vis. Stængerne er 3-delte for maksimal styrke og løfteevne, når store fisk skal presses op fra dybt vand.

De leveres i et lækkert cordurarør med plads til den separate fighting butt, der medfølger alle stænger. Hjulholderen er naturligvis saltvandsbestandig – præcis som alle øvrige komponenter på disse stænger.

Beviklingerne er speciallakerede, så de er bedst muligt forseglet mod salt og fugt i tropevarmen. To lineførerringe i SiC og slangeringe i overstørrelse sikrer de længst mulige kast og mindst mulig risiko for problemer med løslinen, når en stor fisk tager et hurtigt udløb.

Håndtaget er af fineste “select grade” kork, som holder i mange år. For øget styrke er korkhåndtaget fortil og bagtil forstærket med komprimeret korkgranulat.

TechnaAV_gedde_3

Formel 1 – på hjemmebane

Så ekstreme forhold oplever vi ikke på vore breddegrader. Men har du altid drømt om at køre Formel 1, så prøv denne toptunede racer! Prøv den gerne på vor hjemlige barracuda – gedden, som kan blive både stor og stærk og dermed en rigtig udfordring for den seriøse fluefisker, for hvem verden er andet end fluer og fedtfinner.

Til hjemlige forhold gør du imidlertid bedst i at anvende en lineklasse tungere end angivet på stangen – i nogle tilfælde endda to. Så kan du danne dig et forhåndsindtryk af, hvad der venter dig som tropisk fluefisker. Og drømme om, hvad hidsige tarpon og bonefish kan gøre ved dit fluehjul…

TechnaAV_gedde_2

Disse billeder blev taget på en smuk efterårsdag, hvor min fiskekammerat og åndsfælle Jørgen Skaarup guidede mig på Gudenåen. Her kastede jeg mine geddefluer med en spritny Techna AV Saltwater klasse 8, der levede op til alle forventninger.

Med Techna AV Saltwater er du klar til mødet med de værste fisk i de vildeste omgivelser. En oplevelse, som ingen engageret fluefisker må snyde sig selv for!

TechnaAV_gedde_4

© 2007 tekst: Steen Ulnits
© 2007 fotos: Jørgen Skaarup