7-delt klasse 6 sæt

7_pcs_390

Handy og godt kastende 7-delt klasse 6 sæt

Har på det seneste haft fornøjelsen af at prøvefiske en 7-delt 6’er med flydeline og et fornuftigt hjul med en mellemstor spole.

Tekst & fotos: Henrik Leth

Sættet fremtræder i en nobel kvalitet og i et godt gennemtænkt design.

Hjulholderen er den klassiske robuste type, som vi kender fra de dyreste stænger. Har selvfølgelig prøvet stangen med forskellige fluehjul, uden at der var nogen som helst problemer.

Også korkhåndtaget er overbevisende og fuldt på højde med, hvad vi ser på langt dyrere stænger.

Stangen er monteret med lette og tilstrækkeligt store slangeøjer, der sikre et uproblematisk dobbelttræk og skydning af fluelinen.

En let og velkastende 7-delt klasse 6 stang, der matcher det lette fiskeriet på fjorden, langs kysten i åen eller søen – og kan medbringes overalt!

Som tidligere CNC maskinarbejder satte jeg fokus på bearbejdningen af “sættets” fluehjul, der tydeligvis er inspireret af de amerikanske Bauer hjul.

Konstruktion, bearbejdning og pasninger lever fuldt op til tidens krav, og jeg er da også sikker på, at det vil være et hjul, der kan tjene sin ejer i rigtigt mange år.

Hjulet er konstrueret med en nylon skivebremse, der let lader sig justere.

7_seatrout_390

Under testen fiskede jeg fra min pontonbåd jeg i Mariager Fjord. Det blev til mange ubesværede kast og til et par mindre ørreder, nogle hornfisk og en let farvet, lidt mager havørred, der blev genudsat.

Til sættet medfølger der en moderne flydende WF line i en rigtig god kvalitet. Under fiskeriet vil du opleve, at fluelinen er medgørlig, let at kaste med og utrolig god til at finde vej gennem slangeøjerne, når du med et let dobbelttræk skyder, måske en 5 – 6 meter line.

Pakket i det praktiske condurarør, er den 7-delte fluestang godt bestkyttet. Stangen kan fint medbringes som reservestang i pontonbåden eller pakket diskret ned i håndbagagen på rejser.

Henrik Leth
www.brakvand.dk

su_world_traveller-04

Tekniske specifikationer
 

Stang:
Vægt: 90 g
Antal dele: 7
Længde: 9 fod
Lineklasse: 6-7
Finish: Mørk grøn
Hjulholder: Ædeltræ
Materiale: IM6 kulfiber
Transportlængde i rør: 53 cm
Model: "World Traveller 25/50"
Transportrør i cordura og stangpose i nylon medfølger

Hjul:
Vægt: 160 g
Diameter: 85 mm
Materiale: T-6061 flyaluminium
Kapacitet: WF 6 F + 75 m 20 lbs. dacron
Stofpose i nylon medfølger

Line:
Fluogul WF 6 F
Bagline: 50 m 20 lbs. gul dacron

Pris:
kr. 2.495,- for hele sættet.

fluehjul-01