The Ocean Cleanup

IMG_0347

Det startede for otte år siden, hvor en 16-årig hollandsk dreng ved navn Boyan Slat var på badeferie med familien i Grækenland. Under en dykkertur gik det op for ham, at havet omkring ham var fyldt med plastik.

– Der var nærmest flere plastikposer, end der var fisk. Det fik mig til at indse, at vi bliver nødt til at fjerne plastikken fra verdenshavene, inden det er for sent, fortæller den nu 24-årige Boyan Slat.

Den unge hollænder er leder af og idémand bag organisationen The Ocean Cleanup, der vil indsamle de store skraldeøer, der har hobet sig op i verdenshavene.

Første projekt er The Great Pacific Garbage Patch, som ligger i Stillehavet mellem Californien og Hawaii. Området er dobbelt så stort som Texas og fyldt med plastik, der bare flyder rundt. Senere i 2018 vil en flåde af specialbyggede flydepontoner stævne ud fra San Francisco. 

De flydende konstruktioner er det første spæde forsøg på at indsamle affaldet. Tænk, at vi skal have den unge generation til at rydde op efter deres forældregenerations svineri. 

Pinligt. Men godt, at de selv kan finde en løsning på problemerne.

Tekst: © 2018 Steen Ulnits

IMG_0346

IMG_0354 IMG_0353

IMG_0350

IMG_0355

IMG_0351IMG_0345

Grafikken herunder viser, hvordan folkene i The Ocean Cleanup projektet forestiller sig, at plastaffaldet skal inddæmmes og opsamles for efterfølgende transport til land. Herinde vil det i videst muligt omfang blive genanvendt:IMG_0348

IMG_0352

IMG_0349

Fotos: © 2018 The Ocean Cleanup