Delfiner i Danmark

Delfiner 20

Det er ganske vist: Der er bonitoer i Kattegat og delfiner i Kalø Vig! De har ganske vist ikke fået permanent opholdstilladelse endnu, men er her som sommergæster i varmen.

Forgangne august måned blev da også den varmeste nogen sinde, og det kvitterede naturen for med sjældne sommergæster som bonitoer og delfiner. Det er ikke utænkeligt, at den ene har jagtet og ædt den anden…

For en hel del år siden var der sardiner og delfiner så langt sydpå som i Flensborg Fjord, men siden har de sjove småhvaler ikke vist sig i danske farvande. Nu har de så været her igen, og min gode ven Villy Maagaard var på pletten med både kamera og kajak.

Herunder kommer nogle af Villys smukke og stemningsfyldte dokumentarfotos. Klik på billederne for at se dem i større format og få et nærmere kig på de store dyr:

Delfiner 01 Delfiner 02 Delfiner 03 Delfiner 04 Delfiner 05 Delfiner 06 Delfiner 07 Delfiner 08 Delfiner 09 Delfiner 10 Delfiner 11 Delfiner 13 Delfiner 14 Delfiner 16 Delfiner 17Delfiner 12

Delfiner 18 Delfiner 19 Delfiner 21

Det er næppe sidste gang, vi har set delfinerne i de indre danske farvande. Dels er temperaturen jo globalt støt stigende, og dels er der tilsyneladende føde nok til dem. Vi har jo makreller som aldrig før, de kan guffe i sig. Sild mangler vi heller ikke.

Ovenstående fotos har Villy Maagaard taget ret ud for Kaløvig Center i Følle, hvor vi holdt vore fluefiskekurser i det forgangne forår. Det er den store hvide bygning i baggrunden. Så der må jo være fisk, selv om vi fluefiskere bestemt ikke brillierede med de store fangster inde fra land. Delfinerne gjorde det helt sikkert bedre under vandet – lidt længere til havs…

Endnu engang tak til Villy for de smukke fotos, der så sandelig giver lyst til at få kajakken i vandet igen snarest muligt!

Bemærk, at der naturligvis er copyright på alle billederne.

© 2015 Steen Ulnits (tekst) og Villy Maagaard (fotos)