Nogle problemer løser sig selv, hvis bare man venter længe nok. Som tidligere opslået her sendte vi efter flere forgæves telefoniske henvendelser et åbent brev til Maria Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening (DN).
I det åbne brev bliver der spurgt ind til DN’s rolle i WWF Verdensnaturfonden, hvor Gjerding sidder i præsidiet, og hvis bestyrelsesformand Smedegaard også sad i oliegiganten BP’s bestyrelse. Noget kontroversielt i disse klimatider, hvilket både det digitale medie piopio.dk og miljøorganisationen Greenpeace påpegede:
– Den slags interessekonflikter ville vi aldrig kunne leve med, udtalte Greenpeace efterfølgende til pressen.
Samtidig bakkede WWF op om ASC-certificering af fisk fra storforurenende danske havbrug. Mod behørig betaling. Burfisk, som stammer fra den mindst bæredygtige produktion med den størst tænkelige forurening.
I mellemtiden har WWF så (tilsyneladende) trukket sig (noget) ud af ASC-certificeringen, som de efter eget udsagn (slet) ikke har noget at gøre med – længere. Og WWF’s bestyrelsesformand Smedegaard har fået sig et andet arbejde og har nu selv forladt WWF. Gjerding & Co behøver således ikke længere forklare den mystiske sammenhæng her.
Havbrugsgyser for hele familien
Mens vi venter på det endelige svar, der nok næppe nogensinde kommer fra præsident Maria, kan vi passende fordrive tiden med et kig på den tyske dokumentarfilm “Salmonopoly” fra 2010 af Wilfried Huismann og Arno Schumann:
I filmen kan man se, hvordan John Frederiksen – ejer af verdens største lakseopdræt – Marine Harvest, der for nylig skiftede navn til Movi – fisker laks med fluestang i den norske Nausta. En elv, hvis vilde laksebestand han selv er med til at ødelægge med sine forurenende havbrug og deres massive udslip af genetisk inferiøre tamlaks.
Lidt senere i filmen kan man se, hvordan Marine Harvest har indgået en aftale med WWF, der modtager 100.000 euro om året. Som modydelse herfor fik Marine Harvest lov til at bruge WWF’s velkendte pandalogo til markedsføring af sine opdrættede laks.
Filmen viser også, hvilke kummerlige forhold Marine Harvest byder sine medarbejdere på sine laksebrug i sydamerikanske Chile.
En rigtig hyggespreder til en filmaften med familien.
Klik på billedet herunder for at se filmen:
Del denne artikel: